За якою процедурою проходитиме аукціон по продажу земельних ділянок в Україні

Запровадження електронних торгів стало необхідною процедурою, оскільки стара корумпована система вже була не в змозі задовольнити потреби держави та її громадян. Урядом та Президентом України було прийнято важливі законопроекти, які будуть регулювати процедуру онлайн аукціонів та будуть гарантом чесності і відкритості для простих українців. 

У 2020 році було прийнято рішення про скасування мораторію на продаж сільськогосподарських угідь. Це означає, що тепер власники паїв зможуть розпоряджатися ними так, як буде їм вигідно і доцільно. Цей крок також був необхідний для того, щоб зрівняти права містян та селян, оскільки історично склалося так, що в руках селян зосереджено більшу кількість земель. Багато людей, які проживають у містах змушені були орендувати земельні ділянки для того, щоб забезпечити потреби своїх сімей. Тепер же вони зможуть придбати їх на вигідних умовах. Процедура з продажу земель проходить у спрощеному форматі, що дуже зручно для користувачів біржі.

Як можна взяти участь у відкритих земельних торгах на майданчику ТОВ УУБ

Українська Універсальна Біржа є ліцензованою в Прозорро.Продажі біржею, яка надає користувачам доступ до публічних торгів офіційною та з дотриманням вимог діючого законодавства. Отримати доступ до участі в торгах по земельним ділянкам можуть поки що тільки зареєстровані користувачі сайту, які є громадянами України. 

Пройти реєстрацію буде досить просто, а якщо у вас виникнуть питання, то задати їх можна в будь-який час спеціалістам біржі. Після верифікації ви отримуєте можливість ознайомитися зі всіма пропозиціями від надійних компаній-організаторів торгів та прийняти участь у змаганнях за вигідні лоти. 

Процедура проведення відкритих земельних аукціонів є спрощеною, тому навіть новачкам мають високі шанси на перемогу. Тут ви знайдете величезну кількість пропозицій з усіх куточків України, а також у необхідному для вас регіоні. Вартість земельних угідь буде залежати від результату торгів, але досить часто вони продаються по заниженій ціні. Дізнатися більше актуальної інформації про особливості участі в земельних аукціонах можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/auktsion-zemelnyh-dilyanok-za-yakoyu-protseduroyu-prohodytyme/

Які переваги електронних земельних аукціонів 

До основних переваг використання Української Універсальної Біржі для участі у торгах є такі:

  • Зручний сайт зі швидким оновленням інформації;
  • Майданчик має необхідну державні ліцензію;
  • Тисячі цікавих та вигідних пропозицій щодо співпраці з надійними партнерами;
  • Команда фахівців, які готові допомогти вам під час участі в торгах;
  • Інформаційна підтримка користувачів системи через поштову розсилку та соціальні мережі.

Електронні земельні торги кардинально змінили процедуру продажу землі — вона стала чесною, прозорою та керується законами України.