Де і як використовувати гіпсокартон?

Конструкції із гіпсокартону стали досить популярними останнім часом. Разом зі своєю популярністю, гіпсокартон – це матеріал універсальний. Говорячи про гіпсокартон, багато людей уявляють собі лише підвісні стелі. Але цей будівельний матеріал придбав безліч варіантів у вирішенні цілого ряду будівельних питань.

Гіпсокартонні стелі – одне з найпопулярніших втілень даного будівельного матеріалу. Завдяки властивостям гіпсокартону, можна змонтувати як рівну стелю, так і стелю, так і стелю різного ступеня складності та різної кількості рівнів. Щоб монтаж гіпсокартону пройшов гладко і чітко, слід підготувати правильний проект. Для виконання такого завдання варто звернутися до дизайнера-архітектора. Після успішної реалізації вашого проекту, слід правильно точно розрахувати кількість матеріалу, яка буде потрібна для реалізації монтажу. Але, як правило, будівельних матеріалів слід замовити на 10-15% більше, тому що в роботі такого роду не обійтися від великої кількості підрізок (особливо якщо стельова конструкція не рівна, а багаторівнева і з круглими секторами).

Гіпсокартонні перегородки стали користуватися величезною популярністю серед любителів організувати перепланування і не тільки. У новобудовах останнім часом практикують спочатку монтувати гіпсокартонні перегородки. Дане рішення є досить практичним та зручним. При правильному підході та монтажі гіпсокартонні плити є досить міцним матеріалом для монтажу міжкімнатних перегородок. Тому не варто сумніватися в його міцності та довговічності. Якщо дотримуватися всіх стандартів та норм при зведенні гіпсокартонних перегородок, то ви отримаєте міцні та надійні стіни.

Інші гіпсокартонні вироби також посіли престижне місце у сучасному будівництві. Крім стель, стін та перегородок, гіпсокартон знайшов своє застосування у спорудженні поличок, ніш та інших корисних виробів. Кухонні шафки, полиці у санвузол, ніші для пральних машин – все це можна виконати з гіпсокартону.

Вологостійкий гіпсокартон дозволяє монтувати гіпсокартонні конструкції в місцях, де підвищена вологість. Завдяки своєму спеціальному покриттю, він має всі властивості, як і звичайний гіпсокартон. Але, водночас, не пропускає вологу усередину.

Гіпсокартон – незамінний помічник при ремонті та переплануванні.