Помилки в дизайні інтер’єру маленьких та невеликих квартир

Якщо ви живете в невеликій квартирі, складнощі можуть виникнути при меблювання квартири. Наші експерти неодноразово ділилися порадами щодо грамотної організації простору у невеликих квартирах, а зараз хотілося б розповісти і про те, чого не варто робити.

Нехтування природним світлом.
Природне світло – найкращий друг невеликих приміщеннях природне світло відіграє найважливішу роль. Максимізуйте природне світло, наприклад, за допомогою дзеркал на протилежних вікон стінах, щоб відобразити і розсіяти світло. Виберіть легкі ткані жалюзі або штори, які не блокують світло.

Переривання візуального потоку
Якщо у вашому будинку або квартирі є суміщені кімнати, з’єднайте їх візуально за допомогою єдиної палітри кольору, матеріалу або єдиного стильового рішення. Це допоможе простору плавно перетікати з приміщення до приміщення. Стіни нейтральних тонів забезпечать зв’язок та поєднає простір.

Ефективне використання простору
Шикарна обстановка у невеликих квартирах – наслідок ефективного та адекватного використання площі. Якщо у вас немає місця для тумбочки, то її розміщення тільки обмежить простір кімнати. Натомість можна вибрати стільчик для пультів дистанційного керування, або для книги, або крихітної настільної лампи. Якщо медіа шафа не розміщується у вітальні, змонтуйте плоский екран на стіну або розмістіть його на книжковому стелажі. Замість повнорозмірного столу розгляньте туалетний столик або вузьку консоль.

Перевантажені поверхні
Незалежно від того, наскільки ефективно ви передбачили планувальне рішення простору, завжди буде трохи недостатньо – ось така суперечність. Важливо оцінити обсяг речей у тих місцях, де відбувається природне накопичення речей предметів, наприклад у ванній кімнаті – туалетне приладдя або лікарські препарати.

Невикористання вертикального простору
Якщо ви розумієте, що корисної площі у вашій квартирі замало, потрібно ефективно освоїти вертикальні простори. Полиці, полиці та ще раз полиці.

Вибір неправильного ліжка
У кімнаті 12 м2 ліжко з балдахіном займає дуже багато дорогоцінної площі. Натомість подумайте про менший масштаб, зараз такий широкий вибір підголів, що можна обіграти і стилізувати приміщення і без балдахіна.

Використання темних кольорів
У той час як багато дизайнерів говорять, що темна акцентна стіна може працювати, щоб відкрити простір, ми бачили такі рішення на практиці, краще запропонували б попрацювати зі світлими тонами. Свіжі і в міру яскраві кольори вселяють у невеликі простори багато життя та індивідуальності, а також позитивно відгукуються у візуальному збільшенні простору.