Дизайн інтер’єру кухні

Яким має бути дизайн інтер’єру кухні? Насамперед, комфортабельним, ергономічним, детально продуманим. Розробка інтер’єру на високому рівні вимагає вливання значних коштів та тимчасових ресурсів. Ремонт починається із створення дизайн-проекту, намальованого від руки або у спеціальній програмі. Кухня, як складний об’єкт для дизайну, потребує попереднього проекту інтер’єру, мабуть, більше за інші приміщення, за винятком хіба що ванної кімнати.

Зверніть увагу! Не обмежуйтесь продумуванням дизайну у своїй голові, обов’язково перенесіть думки на аркуш паперу, співвіднесіть ідеї з реальними розмірами кухні. Тут можуть вийти на поверхню деякі невідповідності та труднощі у втіленні дизайнерських задумів.
Особливості ремонту кухні
При плануванні інтер’єру кухні мало визначитися з декором та розташуванням предметів з погляду комфортабельності. Є низка факторів, які або не дозволять втілити дизайн-проект у всіх його дрібницях, або для цього потрібно задіяти значно більше сил, фінансових засобів та часу, ніж планувалося. Слід пам’ятати, що складання дизайн-проекту кухні це не тільки творчий процес, а й інженерна робота.

Чинники, що ускладнюють проектування дизайну інтер’єру:

Несучі стіни. Далеко не завжди можна розширити маленьку кухню, об’єднавши її з вітальнею. Іноді доведеться задовольнятися квадратними метрами.
Низька стеля. Ця деталь може скоригувати ваші завдання. Потрібно буде продумати, як візуально вирішити цю проблему. Крім того, складні стельові конструкції це не ваш випадок.
Наявність каналізації та водопроводу. Розташування кухонного миття прив’язане до каналізації та водопроводу, якщо ви захочете її перенести, то будуть потрібні додаткові сантехнічні роботи.
Велика кількість електроприладів, які потребують електроживлення, підведена до заздалегідь визначених місць. Кожен вимикач і кожна розетка повинні знаходитися в певних місцях.
Висока вологість. Потрібна хороша вентиляція, щоб клімат на кухні був завжди комфортним.
Газові прилади Як відомо, за законом кухню не можна поєднувати з вітальнею, якщо там встановлена ​​газова плита. Об’єднання можливе лише під час заміни газової плити на електричну або встановлення легкої перегородки.
Перепади температури та випаровування жирів. Цей чинник впливає вибір оздоблювальних матеріалів. Вони повинні бути вологостійкими та миючими.